27 Ekim 2013 Pazar

Sünnet Pansumanı Nasıl Yapılır

Sünnet Pansumanı Nasıl Yapılır

Sünnet pansumanı uygulaması oldukça zor bir pansuman çeşididir. Özellikle yaş olarak küçük çocuklarda pansuman yapmak daha zordur. Çünkü sünnetli bölge oldukça ağrılı ve hassas durumdadır. Çocuk pansuman yapılmasını istemeyebilir.

Sünnet Pansumanlarında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar;


- Sünnet pansumanına başlamadan önce işlem çocuğa kesinlike anlatılmalı, çocuğun korkusu yenilmelidir.
- Pansumana başlamadan önce eller kesinlikle bol sabunlu suyla yıkanmalı, temiz bir bezle kurulanmalıdır. Eldiven kullanılması sünnetli bölgenin sağlığı açısından çok önemlidir.
- Pansumanda kullanılacak tıbbi araçlar kesinlikle temiz olmalı, daha önceden kullanılmamış olmalıdır.
- Pansumanda kullanılacak olan gazlı bezler tek kullanımlık olmalı, kullanılan gazlı bez atılmalıdır.

Sünnet Pansumanı Nasıl Yapılır

Sünnet pansumanında eski sargı sünnetli bölgeye yapışabilir. Öncelikle bu sargı bezinin çıkarılması gerekmektedir. Eğer sargı bezi yapışmış ise batikon dökerek sargı bezi ıslatılabilir. Yada temiz bir bardakta ılık suyun içerisinde üç beş dakika bekletilmelidir. Yumuşamış yaradan sargı bezinin kolay bir şekilde çıkmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz. Sargı bezini çıkardıktan sonra sünnetli bölgeye batikon veya batikon muadili antiseptik solüsyonlar uygulanmalıdır. Solüsyon uygulamasından sonra sünnet doktorunuzun önerdiği yada reçete etmiş olduğu krem sürülmelidir. Krem, sünnetli bölgenin etrafını çevreleyecek biçimde bolca sürülmelidir. Daha sonra steril gazlı bez ile sünnetli bölge kapatılmalıdır. Kapatma esnasında sünnetli bölgedeki idrar deliğinin açık şekilde kalması çok önemlidir. Aksi halde çıkan idrar, sargı bezini ıslatır ve sünnetli bölgenin yanmasına, tahriş olmasına sebep olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder